KNVB schorst PSV'ers Hendrix en Viergever twee duels

21 oktober 2019, 14:01   Bijgewerkt: 21 oktober 2019, 16:31

PSV moet het de komende twee Eredivisie-wedstrijden doen zonder Jorrit Hendrix en Nick Viergever. Het duo kreeg in duel met FC Utrecht een directe rode kaart van Danny Makkelie na ingrijpen van de VAR en is voor drie duels geschorst. Voor beide spelers is er echter ook één wedstrijd voorwaardelijk gegeven, waardoor zij twee duels ontbreken.

Dat laat de KNVB weten. PSV heeft de straf inmiddels geaccepteerd, waardoor zij tegen AZ (thuis) en Sparta (uit) niet kunnen beschikken over beide spelers. Hendrix heeft wel een tijdje op de bank gezeten onder Mark van Bommel, voor hem is er met onder andere Erick Gutiérrez of Ryan Thomas een logische vervanger op het middenveld. Daniel Schwaab is in principe de derde optie centraal achterin bij de Eindhovenaren en een logische vervanger voor Viergever.

Uiteraard is het duo in de komende Europa League-wedstrijd tegen LASK Linz wel gewoon beschikbaar voor Van Bommel, die na de wedstrijd begreep dat de VAR tweemaal had ingegrepen. Scheidsrechter Makkelie miste beide keren het feit dat Viergever (bij Ramselaar) en Hendrix (bij Gustafson) dat er rood gegeven moest worden. 

Lees ook: Viergever snapte rode kaart: "Ik stap uit en raak zijn been"

Tim Coremans kreeg eerder al zijn schorsing te horen voor zijn kopstoot afgelopen weekend: hij moet vier duels brommen en heeft de schorsing wel meteen geaccepteerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen