Halilovic: "Over twee, drie duels klaar om te starten in Eredivisie"

31 oktober 2019, 09:57

Alen Halilovic moet geduld hebben voordat hij een basisplaats krijgt bij sc Heerenveen. De Kroaat verscheen woensdag in de beker tegen Excelsior Maassluis aan de aftrap, maar de competitie is een ander verhaal. Volgens trainer Johnny Jansen moet de 23-jarige middenvelder zijn handelingssnelheid verbeteren.

"Ik wil bij mijn spelers steeds een hoge intensiteit zien, een hoge snelheid van handelen", zegt Jansen in de Leeuwarder Courant. "Dat gaat bij momenten goed bij Alen, maar iets te vaak vind ik hem nog te veel toeschouwer." In de eerste helft tegen Excelsior Maassluis vond de Heerenveen-trainer dat Halilovic te veel als postbode speelde. "Hij wilde de bal te vaak brengen. Na rust ging dat beter. Toen zag je dat hij de andere jongens vaker ging bedienen. Dat was wat hij moest doen."

Lees ook: SC Heerenveen wil Vietnamees Van Hau na winterstop brengen

De woorden van Jansen kunnen op goedkeuring rekenen van Halilovic zelf. "Maar hoe meer minuten ik krijg, hoe beter het zal gaan. Ik denk dat ik over twee of drie wedstrijden klaar ben om ook in de Eredivisie te starten. Als ik de kans dan krijg, dan zal ik laten zien dat ik dat verdien. Als je speelt, krijg je meer vertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen