Oranje Leeuwinnen halen uit en zijn veel te sterk voor zwak Turkije

8 november 2019 – Nederland heeft vrijdagavond een kinderlijk eenvoudige zege geboekt op Turkije. In de eerste helft liep de ploeg van Sarina Wiegman al uit naar een 0-3 voorsprong en in de tweede helft voerde het de score op naar 0-8, mede door een hattrick van Daniëlle van de Donk. Door deze zege behouden de Oranje Leeuwinnen de volle score en kan kwalificatie voor het EK bijna niet meer fout gaan.

Oranje Leeuwinnen halen uit en zijn veel te sterk voor zwak Turkije

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Jackie Groenen en Shanice van de Sanden keerden na blessureleed terug bij de Oranje Leeuwinnen en begonnen direct in de basis. Sarina Wiegman moest het wel nog altijd zonder de geblesseerde Lieke Martens en Stefanie van der Gragt doen, waardoor er centraal achterin een basisplaats was voor de twintigjarige Anouk Nouwen van PSV.

De ploeg van Wiegman ging in de eerste helft eigenlijk door met waar het de afgelopen EK-kwalificatiewedstrijd gebleven was. Bij de rust stond er al een riante 0-3 voorsprong op het bord, al zag het er hier in de eerste minuut niet naar uit. De Nederlandse verdediging werd al na dertig seconden volledig open gespeeld en het was aan Dominque Bloodworth te danken dat het niet direct op achterstand stond.

Hierna was het Oranje wat de klok sloeg in het slechte gevuld stadion in Izmir. Van de Sanden miste haar eerste mogelijkheid nog, maar na ruim twintig minuten was het toch de rappe buitenspeler die de score opende al zat hier wel een luchtje van buitenspel aan. Op het halfuur maakte Sherida Spitse vanaf de stip de 0-2, waarna Vivianne Miedema nog voor rust het duel in het slot gooide. Na een aanval over veel schijven gaf Van de Sanden de bal keurig voor en Miedema toonde zich weer een geweldige spits door de bal tegendraads in te koppen: 0-3.

In de tweede helft was het allang geen wedstrijd meer en was het wachten op Nederlandse doelpunten. Na ruim tien minuten spelen maakte Van de Donk de vierde treffer na een slim balletje van Van de Sanden. Miedema maakte na ruim een kwartier de 0-5 en niet veel later maakte ook Van de Donk haar tweede op assist nummer vier (!) van Van de Sanden. Uit een corner maakte Van de Donk haar hattrick compleet. In de slotfase was er nog het debuut van PSV-spits Katja Snoeijs, die haar debuut nog had kunnen bekronen met een doelpunt, maar zij schoot van dichtbij.

Het slotakkoord was dan aan Spitse, zij scoorde tegen Slovenië al twee keer uit een vrije trap en liet in de laatste minuut van de wedstrijd opnieuw zien over ene puntgave trap te beschikken door de bal heerlijk in de kruising te leggen: 0-8.

Wiegman zal na de teleurstellende uitwedstrijd tegen Slovenie dit keer wel tevreden zijn over het spel van haar ploeg. Door de zege staat Nederland nog altijd eenzaam aan kop, ze staan nu op vijftien punten uit vijf duels en maakten hierin maar liefst 24 doelpunten. Dinsdag wacht de thuiswedstrijd tegen Slovenië.

Opstelling en beoordelingen*:
Nederland: Sarri van Veenendaal 7; Desiree van Lunteren 7, Aniek Nouwen 7, Dominique Bloodworth 7, Merel van Dongen 7; Jackie Groenen 6,5 (64. Victoria Pelova 6), Sherida Spitse 7,5, Daniëlle van de Donk 8 (78. Renate Jansen -); Shanice van de Sanden 8,5, Vivianne Miedema 8 (72. Katja Snoeijs -), Jill Roord 6,5

Woman of the match: Shanice van de Sanden
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd