Gisteren gemist: Oranje-dames halen uit, crisis in Arnhem

9 november 2019, 00:30   Bijgewerkt: 8 november 2019, 23:43

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 8 november.

Oranje Leeuwinnen halen uit en zijn veel te sterk voor zwak Turkije

Nederland heeft vrijdagavond een kinderlijk eenvoudige zege geboekt op Turkije. In de eerste helft liep de ploeg van Sarina Wiegman al uit naar een 0-3 voorsprong en in de tweede helft voerde het de score op naar 0-8, mede door een hattrick van Daniëlle van de Donk. Door deze zege behouden de Oranje Leeuwinnen de volle score en kan kwalificatie voor het EK bijna niet meer fout gaan.

Blessure houdt Memphis dit weekend aan de kant

Memphis Depay is dit weekend niet inzetbaar voor Rudi Garcia, de nieuwe trainer van Olympique Lyon. De Nederlandse aanvaller heeft te veel last van een hamstringblessure en moet daardoor verstek laten gaan. Memphis liep midweeks tegen Benfica (3-1 winst) in de Champions League zijn blessure op.

Crisis in Arnhem: Vitesse verliest voor derde keer op rij

Vitesse heeft vrijdagavond voor de derde keer op een rij verloren in de Eredivisie. In het eigen GelreDome was FC Groningen door twee treffers van Joel Asoro met 1-2 te sterk. In de tweede helft kwam het nog wel terug in de wedstrijd door een goal van Bryan Linssen, maar het was niet bij machte om een gelijkmaker te forceren. De bezoekers komen door de overwinning op de zesde plek en staan nog maar drie punten achter op Vitesse.

Goal Locadia in 98ste minuut goud waard voor Hoffenheim

Het gaat geweldig met 1899 Hoffenheim in de Bundesliga. De ploeg van Alfred Schreuder leek vrijdag punten te gaan verspelen op bezoek bij laagvlieger 1. FC Köln, maar won in extremis alsnog. Jürgen Locadia verzilverde diep in blessuretijd een penalty en hielp zijn team aan een 1-2 zege.