Sterling springt in de bres voor uitgefloten Gomez: "Was mijn fout"

15 november 2019, 08:34   Bijgewerkt: 15 november 2019, 08:42

De rel tussen Joe Gomez en Raheem Sterling blijft de gemoederen bezighouden bij de Engelse nationale ploeg. Sterling werd eerder deze week geschorst vanwege een ruzie met Gomez, maar juist die laatstgenoemde werd donderdagavond uitgefloten bij de wedstrijd tegen Montenegro (7-0) door de Engelse fans. Sterling sprong in de bres en nam het openlijk op voor zijn collega.

De oorsprong van de ruzie kwam voort uit het duel tussen Liverpool en Manchester City van vorig weekend, waar de twee het met elkaar aan de stok kregen. Beide spelers werden opgeroepen voor de nationale ploeg, waardoor zij elkaar daar weer tegenkwamen. Daar bleek dat het nog niet helemaal bij was gelegd, want na een nieuwe confrontatie werd Sterling disciplinair geschorst.

Sterling accepteerde de schorsing en mag in de tweede interland (Kosovo-uit) van deze week weer meedoen. Hiermee leek de soap definitief ten einde, maar in de wedstrijd tegen Montenegro deed het Engelse publiek toch nog wat stof opwaaien. Invaller Gomez werd namelijk door een deel van dit publiek uitgefloten.

Lees ook: Southgate in zijn nopjes met plaatsing: "We worden beter"

Daarop besloot Sterling het via Twitter op te nemen voor de verdediger van Liverpool. 'Ik wilde de zaak laten rusten, maar vanavond voel ik me genoodzaakt om er toch nog iets over te zeggen. Het was voor mij moeilijk om te zien dat mijn teamgenoot werd uitgefloten voor iets wat mijn fout was', schreef de vleugelaanvaller. 'Joe heeft helemaal niets fout gedaan. Ik heb de volle verantwoordelijkheid genomen en de consequenties geaccepteerd', besluit de 24-jarige international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen