IFFHS: Van Veenendaal beste doelvrouw, Ten Hag derde

27 november 2019, 13:30

Sari van Veenendaal heeft opnieuw een eervolle prijs op haar naam geschreven: de doelvrouw is gekozen tot beste keepster van 2019. Daarmee troeft ze titelhouder Sarah Bouhaddi (Olympique Lyon) af, die de laatste drie edities van de door de IFFHS uitgereikte award op haar naam schreef.

Dat laat de organisatie weten. De International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) is een door de FIFA erkende organisatie die records en statistieken bijhoudt op het gebied van voetbal en ook zij reiken een prijs uit op basis van voetbalexperts en journalisten uit negentig verschillende landen, die hun stem mogen uitbrengen. Van Veenendaal werd met een grote meerderheid eerste en haalde meer dan twee keer zoveel punten dan achtervolgster Bouhaddi.

Lees ook: Van Veenendaal geniet in luwte: "Ik hoef niet in de schijnwerpers"

Eerder werd de doelvrouw van Oranje ook al gekozen tot de werelds beste keeper van het afgelopen seizoen. Op het FIFA-gala eindigden ook Christiane Endler en Hedvig Lindehl op het podium, zij komen in deze verkiezing er met de vijfde en vierde plaats vanaf.

{image[338339][right-half][]}Ten Hag derde

De organisatie koos ook de beste mannelijke trainer van 2019 op basis van de negentig experts: Jürgen Klopp werd met een overgrote meerderheid gekozen tot de nummer één met een puntenrecord, gevolgd door Pep Guardiola én Erik ten Hag. De coach van de Amsterdammers eindigde als derde boven onder andere Mauricio Pochettino, Maurizio Sarri en Diego Simeone. José Mourinho is met vier titels van deze organisatie recordhouder van deze prijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen