De Ligt volgt Mbappé op als winnaar van Kopa Trophy

2 december 2019, 20:51   Bijgewerkt: 2 december 2019, 22:30

Matthijs de Ligt is op het Ballon d'Or-gala gekozen tot het grootste talent van afgelopen seizoen. De oud-Ajacied volgt Kylian Mbappé op als winnaar van de Kopa Trophy, waarvoor tien spelers onder 21 jaar in aanmerking kwamen. Jadon Sancho van Borussia Dortmund eindigde in de verkiezing achter De Ligt, Atlético Madrid-speler Joao Felix eindigde als derde.

De twintigjarige verdediger gold in aanloop als een van de favorieten voor de uitverkiezing, georganiseerd door France Football. Felix en Sancho behoorden tot de grootste concurrenten voor de Golden Boy van 2018. De jury, bestaande uit voormalig Gouden Bal-winnaars, koos echter voor De Ligt.

Ballon d'Or: De Jong en De Ligt vallen met Hazard buiten top tien

"Het is een grote eer om tussen deze grote spelers te staan. Ik wil Ajax, mijn vrienden en familie bedanken", sprak De Ligt in Parijs na het ontvangen van de prestigieuze prijs. Naast Sancho en Felix liet hij ook Moise Kean (Juventus/Everton), Samuel Chukwueze (Villarreal), Kang-In Lee (Valencia), Vinicius (Real Madrid), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Matteo Guendouzi (Arsenal), Andriy Lunin (Real Madrid/Real Valladolid) achter zich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen