Stengs geniet van stadion: "Misschien mooier zonder dak"

10 december 2019, 13:57

AZ heeft dinsdag voor het eerst in maanden weer in het AFAS Stadion getraind. Daar wordt zondag de kraker tegen Ajax, met publiek, gespeeld. Calvin Stengs is blij dat het stadion weer in gebruik wordt gemaakt.

Dinsdagochtend trainde AZ in het stadion. "En dat is toch wel een lekker gevoel", zegt Stengs tegen het Algemeen Dagblad. "Net voor de training hoorden we dat de wedstrijd tegen Ajax hier gespeeld kon worden. Mooi. Het is fijn om weer terug te zijn." Dinsdag was er eindelijk weer reuring in het stadion. "Dat is leuk. En het spelen op het veld, dat is misschien wel het belangrijkste." In tussentijd speelde AZ vaak op het veld van ADO Den Haag. "De gedachte om steeds op kunstgras te spelen vond ik zelf niet altijd het fijnste. We speelden er wel goed op trouwens."

Het dak is voor een deel verwijderd van het stadion, waardoor het een Zuid-Europese aanblik heeft gekregen. "Ik vind het misschien wel nog mooier zo zonder dak. Je ziet ook ineens details die je normaal niet ziet. Ik vroeg nog net aan iemand: 'waren die ramen daarboven altijd al zwart? Het oogt Spaans of Italiaans en dat vind ik wel wat hebben. Stadions die je normaal alleen op televisie ziet." Steng heeft veel zin in de wedstrijd tegen Ajax. "Onze fans zijn hier lang niet geweest, ze zullen er net zo naar uitkijken als wij. En het wordt natuurlijk één van de mooiste wedstrijden van het seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen