Dubbelslag Ramselaar bezorgt Utrecht overwinning in Almelo

15 december 2019, 18:46   Bijgewerkt: 15 december 2019, 19:04

FC Utrecht heeft een knappe 1-3 zege geboekt op bezoek bij Heracles Almelo. De Domstedelingen kwamen in de eerste helft op achterstand, maar bogen deze in de tweede helft om. Bart Ramselaar mocht na zijn winnende goal van vorige week tegen FC Groningen starten en maakte de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd zette clubtopscorer Gyrano Kerk de 1-2 op het bord en in de laatste seconde maakte Ramselaar zijn tweede.

FC Utrecht beëindigde vorige week in Groningen de slechte series van drie nederlagen op een rij en dankte daarvoor invaller Bart Ramselaar. Zijn goede invalbeurt leverde hem in de uitwedstrijd tegen Heracles een basisplaats op en dat ging ten koste van Sander van de Streek. De thuisploeg moest het zonder Joey Konings doen na zijn rode kaart tegen Sparta van vorige week. Heracles ging nog in protest, maar dat mocht niet baten waardoor Sylvester van der Water in de basis mocht beginnen.

In de fase hierna kreeg Willem Janssen een open kopkans en miste Dessers in een één-op-één situatie, waardoor er nog altijd niet gescoord was. Vijf minuten voor de rust kwam die openingstreffer dan alsnog. Orestis Kiomourtzoglou schoot de bal binnen de zestien koeltjes binnen en zorgde net voor rust voor een Almelose voorsprong: 1-0.

In de tweede helft bewees Ramselaar nog maar weer eens wat voor een goede speler hij is. Met een zeer fraaie treffer betaalde hij het vertrouwen van Van den Brom terug. Hij dook op in de zestien, nam aan, draaide en schoot het leer geweldig in de kruising: 1-1. {image[338724][right-half][]}Heracles was in deze fase de mindere ploeg en kwam maar weinig onder de druk van Utrecht uit. Echter, kreeg het wel de grootste kans op de voorsprong. Alles en iedereen sprong op na een vrije trap van Mauro Junior. De PSV-huurling ging vanaf 25 meter achter de bal staan en pegelde de bal kiezelhard tegen de paal. Op ongeveer twintig minuten van het einde kwam Utrecht op voorsprong en de goal was bijna een kopie van de eerste. Kerk mocht ook aannemen in de zestien en schoot eveneens vanuit de draai raak: 1-2.

In de laatste tien minuten ging Heracles nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een aantal pogingen van afstand en wat hachelijke momenten voor het doel van Maarten Paes kwam het niet. Het slotakkoord was voor Ramselaar. Heracles-doelman Janic Blaswich was mee naar voren om de gelijkkmaker nog te forceren, maar in de tegenstoot kon Ramselaar de bal in een leeg goal schieten en bepaalde zo de eindstand op 1-3. Na drie nederlagen op een rij voor Utrecht heeft de ploeg nu 'gewoon' weer twee knappe overwinningen geboekt in lastige uitwedstrijden. Zij klimmen naar de vijfde plek en komen op twee punten van PSV.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5; Tim Breukers 5, Robin Pröpper 6, Mats Knoester 5, Lennart Czyborra 5; Orestis Kiomourtzoglou 6, Mohammed Osman 6, Alexander Merkel 6 (80. Adrian Szöke -); Sylvester van der Water 6, Cyriel Dessers 6, Mauro Júnior 6,5.

FC Utrecht: Maarten Paes 6,5; Sean Klaiber 6, Willem Janssen 6,5, Justin Hoogma 6,5, Mark van der Maarel 6; Adam Maher 6,5, Joris van Overeem 6, Bart Ramselaar 7,5, Simon Gustafson 6,5(80. Urby Emanuelson -); Gyrano Kerk 6 (87. Giovanni Troupée -), Jean-Christophe Bahebeck 5 (69. Sander van de Streek 5).

Man of the Match: Bart Ramselaar

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen