Aanklager betaald voetbal seponeert rode kaart Zeefuik

16 december 2019, 12:49   Bijgewerkt: 16 december 2019, 13:05

De rode kaart van Deyovaiso Zeefuik is geseponeerd. Dat meldt FC Groningen via de officiële kanalen. De verdediger kreeg in de wedstrijd tegen ADO Den Haag een directe rode prent van scheidsrechter Joey Kooij, maar deze is na het beroep van FC Groningen ingetrokken. Het is al de tweede keer dit seizoen dat een rode kaart van FC Groningen wordt geseponeerd.

De aanklager betaald voetbal seponeert de rode kaart omdat de overtreding 'niet wettig en overtuigend is bewezen' als opzettelijk. Zeefuik kreeg de rode kaart nadat hij in een luchtduel met Aaron Meijers een opzettelijke elleboogstoot zou hebben uitgedeeld. Kooij werd door VAR Richard Mertens naar het scherm geroepen, waarna hij de rode kaart trok. Na afloop van de wedstrijd stelde Kooij, na het zien van de beelden, dat de kaart honderd procent terecht was. Groningen was witheet na afloop en liet gelijk al weten in beroep te gaan. Dat beroep vond gehoor.

Lees ookZeefuik geïrriteerd: "Rode kaart was belachelijk

Het is overigens niet dat eerste keer dat er een rode kaart van de ploeg van Danny Buijs wordt geseponeerd. Eerder werd Pascal Lundqvist al vrij gesproken na zijn rode kaart tegen FC Twente. Toevalligerwijs was Kooij toen de VAR en adviseerde hij de arbiter van dienst een rode kaart te trekken.

Lees meer: KNVB staat niet achter beslissingen Nijhuis en Kooij

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen