Lukkien was aanwezig bij sportgala namens afwezige Van Dijk

20 december 2019, 11:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Lukkien was woensdagavond aanwezig bij het NOC*NSF Sportgala om Virgil van Dijk – die vanwege verplichtingen met Liverpool ontbrak – te vertegenwoordigen. Als de centrale verdediger had gewonnen, had de trainer van FC Emmen zijn prijs in ontvangst genomen. "Dat niet hij, maar Matthieu van der Poel de prijs won is jammer. Ik had het Virgil zeer zeker gegund."

Dat vertelt Lukkien tegenover RTV Drenthe. "Het is heel bijzonder dat hij me hiervoor gevraagd heeft. Ik heb hem eerlijk gezegd ook niet gevraagd waarom hij bij mij uitkwam. Hij zei alleen dat ik de eerste was die bij hem opkwam om de prijs in ontvangst te nemen. Dat is een hele eer natuurlijk", aldus Lukkien, die daarom aanwezig was in Amsterdam bij het gala.

Lees ookVan Dijk is Lukkien dankbaar: "Hij wist het beste uit mij te halen"

FC Groningen

Toch had de coach deze week logischerwijs vooral de blik op de derby op bezoek bij FC Groningen, waar de ploeg van Lukkien – die in het verleden werkzaam was bij de rivaal - vorig seizoen nog zo verrassend won. "We kunnen echt een mooi einde aan dit kalenderjaar breien door daar te winnen. Dat wordt lastig genoeg, Groningen heeft de zaken goed op orde. Met name verdedigend", aldus Lukkien, die desondanks wel kansen ziet.

Dat moet hij doen zonder de geblesseerde Anco Jansen, Matthias Hamrol, Jan Niklas Beste, Shani Tarashaj en Nick Bakker, terwijl Lorenzo Burnet nog altijd geschorst is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen