Ten Hag trots: "Fantastisch jaar in stijl afgesloten"

22 december 2019, 16:01

Erik ten Hag gaat met een goed gevoel de feestdagen in na de overtuigende 6-1 overwinning op ADO Den Haag. De Ajax-trainer gaf zondagmiddag een kans aan een aantal jonge spelers, die een goede beurt maakten. "Wij en de fans hebben ervan genoten. Zes goals met een smetje aan het einde, maar dat is ze vergeven."

Onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Lassina Traoré startten bij Ajax. "Dit zijn jongens die al een tijdje bij ons zijn en weten hoe we moeten voetballen. Als de uitvoering goed is zoals vandaag, kunnen ze het. De jongeren werden meegetrokken door de ouderen, dat is mooi om te zien", aldus Ten Hag voor de camera van FOX Sports.

Ajax leidde halverwege de wedstrijd al met 4-0 door doelpunten van Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Ekkelenkamp en Gravenberch. Laatstgenoemde speelde een uitstekende wedstrijd, vindt Ten Hag. "Op het positiespel van achteruit had ADO geen antwoord. Als Gravenberch tussen de linies aan de bal komt, kan hij wat. Ziyech, Van de Beek en Tadic namen het voortouw. Het is heel goed om te zien dat ze de jongeren naar een hoger level pushen. Zo hoort een team te functioneren."

Hoewel Ajax voor zondag drie keer op rij had verloren, kijkt Ten Hag met trots terug op de voorbije twaalf maanden. "We hebben een fantastisch jaar gehad en het vandaag in stijl afgesloten met zes goals. We hebben ongelooflijk goals gemaakt dit kalenderjaar, een record zelfs. Ik denk dat de ArenA vandaag ook weer aan zijn trekken is gekomen met zes goals en ook een aantal van debutanten. Dat is toch prachtig?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen