Weerzien met Chelsea loopt op teleurstelling uit voor Mourinho

22 december 2019, 19:28

De Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Chelsea is een prooi geworden voor de bezoekers. Een dubbelslag van Willian hielp The Blues aan een 0-2 overwinning tegen de stadsgenoot, die de wedstrijd met tien man eindigde. José Mourinho liep zodoende tegen zijn oude club tegen zijn eerste thuisnederlaag aan sinds hij aan het roer staat bij de Spurs.

Het duel tussen Tottenham Hotspur en Chelsea was het toetje van de achttiende speelronde in de Premier League. Voor Mourinho was het zijn tweede weerzien met een oude club. Hij trof twee en een halve week Manchester United, dat met 2-1 zegevierde. Ook de ontmoeting met Chelsea, waar The Special One tussen 2004 en 2007 trainer was, liep uit op een teleurstelling.

De wedstrijd begon al niet goed voor Tottenham Hotspur, dat na twaalf minuten het eerste tegendoelpunt incasseerde. Willian zette de 1-0 op het scorebord door vanaf de linkerflank het strafschopgebied te betreden en raak in de verre hoek te schieten. Vlak voor rust maakte hij zijn tweede vanaf de strafschopstip. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Paulo Gazzaniga Marcos Alonso torpedeerde. De strafschop werd pas na inmenging van de VAR gegeven.

In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord, wel werd er een rode kaart uitgedeeld. Na een uur werd Heung-min Son van het veld gestuurd door scheidsrechter Anthony Taylor. De Zuid-Koreaan kreeg zijn tweede rode kaart van het seizoen voor het natrappen van Antonio Rüdiger. Met tien man was Tottenham Hotspur niet bij machte om Chelsea in de problemen te brengen.

Chelsea heeft door de zege de vierde plaats steviger in handen en staat weer op zes punten van Manchester City. Tottenham Hotspur blijft steken op plek zeven en heeft nu zes punten minder dan Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen