Real klopt Atlético na penalty's en wint Supercup

12 januari 2020, 21:50   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 22:34

De Spaanse Supercup is een prooi geworden voor Real Madrid. Het team van Zinedine Zidane trok zondag aan het langste eind in Saudi-Arabië, al ging het niet gemakkelijk tegen Atlético Madrid. Na 120 saaie minuten (0-0) viel de beslissing na penalty's. Omdat Real de penalty's beter nam, won de witte formatie.

In de finale in Saudi-Arabië gebeurde er bar weinig in 120 minuten voetballen. De grootste kans was in de tweede helft voor Real-middenvelder Federico Valverde. De Uruguayaan kopte van heel dichtbij naast en kon dat zelf ook niet geloven. Luka Jovic, die bij absentie van Karim Benzema in de spits mocht starten kreeg een grote kans maar had het vizier niet op scherp staan.

In de verlenging was Atlético de gevaarlijkere ploeg. Alvaro Morata stormde vijf minuten voor tijd recht op keeper Thibaut Courtois af, maar werd neergehaald door Valverde die aan de noodrem trok. Hij kreeg terecht direct rood. Omdat er geen goals vielen, moesten penalty's de beslissing brengen. Daarin was Real Madrid een stuk scherper dan de stadgenoot.

De eerste vier penalty's werden allemaal geraakt door Real en omdat Saul (paal) en Thomas Partey (gekeerd door Courtois) misten, was het al snel klaar. Real Madrid heeft daardoor beslag gelegd op de Spaanse Supercup en Zidane heeft weer laten zien dat hij een meester is in het winnen van finales. De coach heeft bij negen finales op de bank gezeten en heeft ze alle negen gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen