NRC: Van Bodegom inmiddels de machtigste man van Feyenoord

13 januari 2020, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toon van Bodegom is de president-commissaris van de Raad van Commissarissen van Feyenoord, een toezichthoudend orgaan binnen de club, maar profileert zich momenteel in De Kuip als de machtigste man binnen de club. Uit een groot verhaal in het NRC blijkt dat hij zich het laatste jaar heeft opgewerkt tot de persoon die meer te vertellen heeft dan volgens zijn functie zou moeten.

Het achtergrondverhaal van het NRC gaat in op de geschiedenis van Van Bodegom, die ondanks vermeende fraude met zijn bedrijf Myler de voorkeur krijgt als president-commissaris boven onder anderen Pim Schmitz, rechterhand van John de Mol. Sinds zijn aanstelling bij Feyenoord vertrokken al [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352526/van-geel-zegt-dat-negativiteit-voor-vertrek-bij-feyenoord-zorgde/,_blank,Martin van Geel], [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/353228/feyenoord-moet-op-zoek-naar-nieuwe-algemeen-directeur/,_blank,Jan de Jong] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360736/feyenoord-commissaris-vertrekt-per-direct-na-verschil-van-inzicht/,_blank,Herman van Drie].

De Jong zou de machtsverhoudingen bij Feyenoord mede door Van Bodegom niet meer kloppend vinden en dat in een brief hebben opgeschreven, terwijl RvC-lid Van Drie – de laatste vertegenwoordiger van de Vrienden van Feyenoord in de RvC - besloot op te stappen toen Van Bodegom beloofde om Sjaak Troost na zijn interim-periode als technisch directeur zijn plek in de RvC terug te geven. Inmiddels blijkt dat geen zekerheid meer

Verder schrijft het NRC ook dat Van Bodegom veel invloed had op de slecht Engels sprekende Troost in zijn tijd als technisch directeur en Marcos Senesi dan ook uit zijn koker komt. 'Wie niet beter weet, denkt dat de nieuwkomer Van Bodegom de baas is', schrijft het NRC over de onderhandelingen van de Argentijn. 'Hoewel hij slechts toezichthouder is, profileert Van Bodegom zich bestuurlijk nadrukkelijk.' Eerder toonde ook Voetbal International zich in meerdere verhalen uiterst kritisch op werkwijze van Van Bodegom. 'De RvC is er om de directie van de club te controleren, maar Van Bodegom heeft veel meer macht naar zich toegetrokken', schreef VI destijds. 

Volgens het NRC zal aanstaande woensdag blijken hoe groot de invloed van Van Bodegom is. Door zijn belofte aan Troost over zijn rentree, ligt hij bij de Vrienden van Feyenoord niet meer goed. Zij besluiten dan over de toekomst van de tijdelijke technisch directeur bij Feyenoord. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen