PSV gunt Zoet transfer: "Hij vroeg ons om mee te denken"

14 januari 2020, 15:03

Na 260 wedstrijden in het eerste is het dienstverband van Jeroen Zoet bij PSV (tijdelijk) ten einde gekomen. De doelman gaat op huurbasis aan het werk bij FC Utrecht. De elfvoudig international hoefde niet te vertrekken bij PSV, maar de club wilde hem wel tevreden houden.

In dat kader koos PSV ervoor om Zoet op huurbasis naar Utrecht te laten gaan. "Jeroen heeft een geweldige staat van dienst voor PSV, maar is op dit moment niet zeker van een basisplaats", legt technisch manager John de Jong uit op de clubwebsite. "Hij heeft ons gevraagd om met hem mee te denken en dat hebben we gedaan omdat hij zich altijd een echte PSV'er heeft getoond."

De keuze van Zoet voor Utrecht heeft voor een groot deel te maken met het aanstaande EK. Zoet wil voor dat toernooi zoveel mogelijk minuten maken. "Jeroen is een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar het is logisch dat hij ritme moet houden om in beeld te blijven bij de bondscoach", vervolgt De Jong. "Daar hebben we met hem over gesproken in de winterstop. De uitkomst was dat we mee zouden werken als hij een interessante optie zou krijgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen