Sparta Rotterdam bevestigt ook uitgaande transfer van Veldwijk

16 januari 2020, 12:34   Bijgewerkt: 20 januari 2020, 11:22

Lars Veldwijk heeft zijn transfer naar het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai dan toch echt definitief afgerond. De club had de deal via de officiële kanalen vorige week al wereldkundig gemaakt, maar is inmiddels ook door De Kasteelclub bevestigd. Veldwijk heeft een contract voor twee jaar getekend. Sparta houdt naar verluidt ruim drie ton over aan de transfer.

De transfer van Veldwijk hing al geruime tijd in de lucht, zeker omdat hij al naar Azië was afgereisd en daar ook was gepresenteerd. Sparta wilde de spits aanvankelijk niet laten gaan, omdat andere aanvaller Halil Dervisoglu al vertrok bij de Rotterdammers. De spits moest dan ook gewoon mee naar Spanje voor het trainingskamp, maar nog geen dag later [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361666/veldwijk-verlaat-trainingskamp-vanwege-mogelijke-transfer/,_blank,vertrok] hij alweer om over een transfer naar Zuid-Korea te praten. "Met het vertrek van Dervisoglu wilden wij vanwege onze sportieve doelstelling geen afscheid nemen van Veldwijk, maar er zit ook een zakelijke kant aan het verhaal. Zijn contract liep af en aan het eind van het seizoen had hij daarom gratis kunnen vertrekken", legt technisch manager Henk van Stee zijn dubbele gevoel uit op de clubsite. 

"Dit is voor mij een unieke kans om mijn loopbaan voort te zetten in het buitenland. Ik ben naar Sparta gekomen met als eerste doel om te promoveren naar de Eredivisie. Dat dit afgelopen seizoen is gelukt maakt mij nog steeds heel trots", aldus Veldwijk in een reactie. "De laatste maanden verliepen moeizamer en ik heb begrip voor het standpunt van Sparta dat zij niet zomaar afscheid nemen van spelers. Ik ben blij met deze oplossing dat ik alsnog een transfer kan maken deze winter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen