Zoet dolgelukkig met transfer naar Utrecht: "Een frisse wind"

15 januari 2020, 14:38   Bijgewerkt: 15 januari 2020, 15:10

Jeroen Zoet is maar wat blij met zijn overstap naar FC Utrecht. De doelman was bij PSV al langere tijd niet meer de eerste doelman en ondanks andere opties koos hij bewust voor FC Utrecht. "Ik ben dolgelukkig met deze overstap", zei hij. 

Zoet verloor in november zijn basisplaats bij PSV en was al langere tijd op zoek naar een andere club. Eerder vandaag kwam er al een verhaal naar buiten dat de doelman niet meer wilde keepen bij PSV, zo lang keeperstrainer Ruud Hesp daar actief is. "Ik heb zeven seizoenen bij PSV gezeten, dus het wordt wel even wennen. Het is een nieuw omgeving, maar wel een frisse wind", sprak hij in gesprek met FOX Sports. "Ik train om wedstrijden te spelen en bij PSV was dat niet meer mogelijk."

Er was interesse genoeg voor Zoet, maar hij liet uiteindelijk zijn keuze vallen op FC Utrecht. "Er waren ook andere opties, maar ik ken deze competitie goed. Utrecht is een club die in een goede vorm zit en de boel goed voor elkaar heeft. Ik heb tijdens mijn vakantie ook veel gedacht aan het vervolg van mijn carrière. Het is dan ook een bewuste keuze geweest om voor deze club te kiezen. Ik heb er zin in."

Aanstaande vrijdag kan Zoet al zijn debuut maken, want dan speelt FC Utrecht de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Maarten Paes, de eerste doelman van Utrecht tijdens de eerste seizoenshelft, is geblesseerd waardoor Zoet direct in de basis zal starten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen