Ongelooflijk debuut Haaland redt Dortmund, belangrijke goal Dost

18 januari 2020, 17:23

Met dank aan een fenomenaal debuut van Erling Braut Haaland heeft Borussia Dortmund het vermakelijke uitduel met FC Augsburg gewonnen (3-5). Bij een 3-1 achterstand kwam het supertalent binnen de lijnen, om zijn ploeg middels drie goals aan de overwinning te helpen. Op de andere velden kende Wout Weghorst een frustrerende middag, terwijl Bas Dost wel wist te scoren.

FC Augsburg – Borrusia Dortmund: 3-5

Een duel dat Borussia Dortmund moest winnen om niet ver achterop te geraken in de titelstrijd, werd een spektakelstuk. FC Augsburg bood ondanks slechts 28% balbezit geweldig partij in eigen huis en was gelijkwaardig aan de nummer vijf van de Bundesliga. Via Florian Niederlechner pakte Augsburg de voorsprong, om die enkele tellen na rust via Marco Richter uit de bouwen.

Vanaf dat moment werd het pas echt gedenkwaardig. Julian Brandt bracht de spanning terug, Niederlechner de marge weer op twee. Bij een 3-1 stand bracht Lucien Favre de miljoenenaankoop Erling Braut Haaland in. De Noorse spits, overgenomen van Red Bull Salzburg, maakte drie minuten na zijn invalbeurt de aansluitingstreffer en zag dat Jadon Sancho na een fraaie aanname de 3-3 binnenschoot. En toen was er pas een uur gespeeld.

De comeback was twintig minuten voor tijd compleet, toen Thorgan Hazard de bal keurig aflegde op Haaland. Hij maakte zijn tweede en tien minuten voor tijd zelfs zijn derde. Daardoor houdt hij BVB in het spoor van Bayern München, Borussia Mönchengladbach en RB Leizpig.

1.FC Köln – VFL Wolfsburg: 3-1

Een middag om snel te vergeten voor het Wolfsburg van Wout Weghorst. De ploeg, negende in de competitie, ging met 3-1 onderuit tegen laagvlieger FC Köln. Jhon Córdoba maakte er voor rust twee, Jonas Hector in de tweede helft ook een. Het duel was na krap een uur al gespeeld, waardoor de eretreffer van Renato Steffen er slechts een voor de statistieken was.

Hoffenheim – Eintracht Frankfurt: 1-2

Bas Dost wist in tegenstelling tot Weghorst wel te scoren. De lange spits maakte na 18 minuten de openingstreffer bij Hoffenheim, waar Alfred Schreuder spits Jürgen Locadia buiten de basiself liet.

Eintracht hield de voorsprong tot aan de rust vast, maar zag dat Konstantinos Stafylidis de gelijkmaker maakte aan het begin van de tweede helft. Omdat Tomothy Chandler de winnende maakte, gingen de gasten er toch met drie punten vandoor.

Overige uitslagen:

Fortuna Düsseldorf – Werder Bremen: 0-1

Mainz 05 – Freiburg: 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen