Gravenberch maakt opnieuw indruk: "Een soort slang"

20 januari 2020, 07:51

Ryan Gravenberch maakte zondagmiddag bij zijn derde basisbeurt op een rij opnieuw een sterke indruk. De zeventienjarige middenvelder was goed voor het tweede Amsterdamse doelpunt, de goal die uiteindelijk de winnende voor Ajax zou zijn in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Sparta. 

Door de blessure van Daley Blind speelde Lisandro Martinez centraal achterin en kwam er een plekje vrij op het middenveld van Ajax. Net als voor de winterstop tegen ADO, speelde daar ook tegen Sparta de jonge Gravenberch. "Ik wil nog steeds niet zeggen dat ik basisspeler ben. Er zijn heel veel middenvelders en die trainen ook hard en willen ook spelen. Ik zal zelf steeds moeten laten zien dat ik beter ben dan de andere middenvelders", sprak hij bescheiden in De Telegraaf.

De spelverdeler maakte opnieuw een prima indruk en wist net als tegen ADO Den Haag zijn goede wedstrijd zelfs te bekronen met een doelpunt. "Er was een klein gaatje, ik zag mijn kans en schoot de bal via binnenkant paal binnen. Ik heb vroeger altijd gezegd dat ik mezelf als een soort slang zie die tussen verdedigers door gaat. Dit was zo'n goal."

Toch zag hij ook nog verbeterpunten. "Ik moet wel letten op de momenten dat ik balverlies lijd. Die moeten er wel uit. Ik denk dat ik ook nog wel wat agressiever in de duels kon gaan. Maar verder vond ik het wel goed gaan." Zijn trainer Erik ten Hag was louter positief over het optreden van zijn pupil. "Deze wedstrijd bevestigt hij ook weer waar hij op dit moment in zit: een fase waarin hij meer verantwoordelijkheid neemt. Er zit bij hem winnaarsdrang in. Ik denk dat hij uitstekend gespeeld heeft", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen