Vertrekkende Vermeer lyrisch over opvolger: "Hij is een winnaar"

20 januari 2020, 13:17

Kenneth Vermeer nam zaterdagavond afscheid van Feyenoord en had daarbij lyrische woorden over voor zijn vervanger Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord vertrekt naar Los Angeles FC, maar weet dat de club met de 22-jarige doelman al een goede opvolger in huis heeft.

Vermeer was jarenlang verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd met Bijlow en werd zelfs even naar de bank verwezen, ten faveure van de jonge keeper. Toch heeft Vermeer louter positieve woorden over voor Bijlow. "Ik heb alle vertrouwen in hem. Justin is enorm leergierig, hij heeft een geweldige winnaarsmentaliteit en hij is rustig. Dit is zijn kans om het nu voor lange tijd te laten zien. Maar het is gewoon een goede keeper", zei hij in De Telegraaf.

Ploeggenoot en aanvoerder Eric Botteghin sluit zich aan bij de woorden van de vertrekkende doelman. "Die is mentaal en fysiek eigenlijk nog sterker teruggekomen na zijn blessures. Hij heeft even ritme nodig, maar zijn eerste optreden dit jaar maakte al meteen weer veel indruk. Het is belangrijk voor ons om een goede keeper achter ons te hebben", zei hij.

Vermeer zelf kijkt overigens enorm uit naar zijn nieuwe avontuur in Amerika. "Ik heb altijd die kant op willen gaan. Kijk ook naar mijn leeftijd. Ik ben nu 34 jaar, dit is een grote kans voor mij en die pak ik. Al jaren kom ik in dit land en mijn vriendin is Amerikaans", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen