FC Barcelona mag alsnog aanvaller halen, Messi mee naar Bilbao

5 februari 2020, 13:27

FC Barcelona zou alsnog een aanvaller toe mogen voegen aan de selectie. Vanwege de langdurige blessure van Ousmane Dembélé mag Barça dispensatie aanvragen. Spaanse media melden dat Barça overweegt gebruik te maken van deze regelgeving. Een nieuwe aanvaller is overigens niet beschikbaar voor de Champions League.

Volgens Sport mag Barça buiten de transferperiode om een speler aantrekken als Dembélé vijf maanden of langer uit de roulatie is. Barcelona mag alleen een speler uit Spaanse competitie halen en die is ook alleen inzetbaar in nationale competities. Een aantal namen wordt al genoemd: Cristhian Stuani (Girona), Willian José (Real Sociedad), Carlos Bacca (Villarreal), Rodrigo (Valencia), Jaime Mata (Getafe) en Loren Moron (Real Betis).

Stel dat de Catalanen toestemming krijgen en Dembélé herstelt sneller dan verwacht, dan mag de Franse aanvaller pas volgend seizoen weer aansluiten. Zodra de bond de seinen op groen zet, heeft Barcelona vijftien dagen de tijd. Daarnaast is de vraag wie de zoektocht moet uitvoeren. Technisch directeur Eric Abidal staat hevig onder druk na zijn publieke botsing met Lionel Messi.

Lees ook: Barça staat in lichterlaaie: wat schrijven de Spaanse kranten?

Messi inzetbaar

Messi kan morgen (donderdag) wel in actie komen tijdens het bekerduel met Athletic Bilbao. Er bestaan geruchten dat de Argentijn een dijbeenblessure heeft, maar dat Quique Setien hem toch opstelt vanwege een gebrek aan aanvallers. Voor de wedstrijd in de kwartfinale van de Copa del Rey behoort Messi tot de wedstrijdselectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen