Bekersprookje Mirandés duurt voort na zege op Villarreal

5 februari 2020 – CD Mirandés heeft woensdagavond voor een nieuwe stunt gezorgd in de Copa del Rey. Door met 4-2 te winnen van Villarreal bereikte de middenmoter in de Segunda Divisón de halve finale van het Spaanse bekertoernooi. Eerder wist Mirandés al Celta de Vigo en Sevilla uit te schakelen.

Bekersprookje Mirandés duurt voort na zege op Villarreal

Voor Villarreal leek de weg naar de halve finale van de Copa del Rey open te liggen. Mirandés had in de voorgaande twee rondes weliswaar gestunt, maar in competitieverband won de club uit Noord-Spanje dit jaar nog geen enkele keer. Mirandés bleek voor El Submarino Amarillo echter ook een taaie tegenstander.

Na zeventien minuten nam de thuisploeg via de van Watford gehuurde Matheus Barrozo brutaal de leiding. Villarreal kwam vervolgens langszij, maar nog voor rust kwam Mirandés door een rake strafschop van Martín Merquelanz weer op voorsprong. Villarreal liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam door een penalty van Santi Cazorla voor de tweede keer op gelijke hoogte.

Een derde doelpunt van Mirandés kwam Villarreal niet te boven. Odei scoorde na een uur de 3-2, waarna in blessuretijd Antonio Sánchez aan alle twijfel een einde maakte door ook de 4-2 te scoren.

Granada, dat dinsdag won van Valencia, heeft zich ook al geplaatst voor de halve finale. Real Madrid - Real Sociedad en Athletic Bilbao - FC Barcelona zijn de kwartfinales die donderdag gespeeld.

Eredivisie

gerelateerd