Volledig fit Feyenoord vreest de storm bij AZ niet

7 februari 2020, 15:07

Dick Advocaat vindt het belangrijk dat er komend weekend rekening wordt gehouden met het publiek in Alkmaar. Er is een storm op komst en zeker in het AFAS Stadion, waar het toch sowieso al erg hard waait, is dat geen pretje omdat het dak nog altijd ontbreekt. "Ze moeten het wel goed monitoren, je speelt voor het publiek."

Dat vertelde de ervaren coach tijdens de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. "Ik heb bij AZ gewerkt, als het waait, waait het goed. En het is nu ook nog een stadion zonder dak", aldus Advocaat, die hoopt dat er in elk geval rekening mee gehouden wordt zodat de toeschouwers niet de dupe worden. "Het publiek wil ook genieten. Als dat niet kan, heeft het weinig zin om te spelen." 

Los van de weersomstandigheden wordt het een interessant duel, vermoedt Advocaat. De Kleine Generaal kan namelijk voor het eerst sinds zijn komst over een geheel fitte Feyenoord-selectie beschikken. "Elke wedstrijd is leuk, iedereen wil graag zien waar Feyenoord staan. AZ voetbalt goed, maar wij hebben ook goede fases. Alleen zullen we ook mindere fases hebben, die moeten we zien te verbeteren", aldus Advocaat, die geen favoriet ziet. 

Lees ook: Luxe-probleem op Feyenoord-middenveld: wie moet er sneuvelen? 

Wie er gaat spelen, wilde Advocaat - behoudens Justin Bijlow - niet zeggen. Vooral op het middenveld moet er door de terugkeer van Orkun Kökcü een keuze worden gemaakt, omdat Jens Toornsta, Leroy Fer en Oguzhan Özyakup de andere middenvelders zijn. "Ik heb voor mezelf de keuze wel gemaakt voor zondag, maar ik ga het niet met jullie delen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen