Overmars gunde De Jong vertrek: "Veel voor de club betekend"

20 februari 2020, 23:55

Ajax heeft Siem de Jong transfervrij laten gaan naar FC Cincinnati als dank voor de bewezen diensten in het verleden. De middenvelder had vrijwel geen perspectief meer in Amsterdam en trok daarom naar de MLS voor een nieuw avontuur. Het contract met De Jong - lopend tot komende zomer - werd om die reden ontbonden, zodat hij gratis kon overstappen naar FC Cincinnati.

 "Het contract van Siem bij ons liep nog maar enkele maanden door. Hij wil graag wedstrijden spelen en het avontuur in Amerika aan gaan", zei Marc Overmars over de uitgaande transfer van De Jong en daarom besloot om mee te werken. "Dat gunnen we hem, want Siem heeft veel voor de club betekend. Ik heb hem veel succes gewenst met deze nieuwe stap in zijn loopbaan."

De Jong is na Jürgen Locadia de tweede Nederlandse aanwinst van FC Cincinnati, waar trainer Ron Jans afgelopen week besloot om op te stappen na een vervelend racisme-incident. De Jong speelde in totaal 277 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de Amsterdammers en maakte daarin 87 doelpunten. Hij won met de club in 2010 de KNVB Beker en werd vier keer landskampioen (2011, 2012, 2013, 2014). In 2013 won hij bovendien de Johan Cruijff Schaal. 

Lees ookAjax laat Siem de Jong gratis naar FC Cincinnati gaan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen