De Jong ziet discussie: "Ik denk dat mensen het niet begrijpen"

23 februari 2020, 09:54

Frenkie de Jong weet dat het in Nederland vaak gaat over op welke positie hij wordt opgesteld bij FC Barcelona. De middenvelder wordt doorgaans links op het middenveld neergezet, terwijl hij bij Ajax en het Nederlands elftal zijn beste wedstrijden in een meer controlerende rol speelde. Zelf merkt de international dat zijn positie veel stof doet opwaaien, maar maakt hij zich er niet druk om.

Tegenover de NOS probeert de spelmaker uit te leggen hoe zijn rol is. "Bij het Nederlands elftal en vorig seizoen bij Ajax speelden we met twee controlerende middenvelders en één diepe nummer tien. Bij Barcelona spelen we vaak met één controlerende middenvelder. Dus die positie bestaat helemaal niet bij Barcelona. Ik denk dat mensen het vaak ook niet begrijpen."

"Mensen zeggen: je speelt niet op je positie. Maar ik speel gewoon op het middenveld, en natuurlijk, soms wat dieper. Maar ik moet me daar gewoon aanpassen. Ik zie het echt niet als een probleem. Ik speel bijna alle wedstrijden. Het is ook alleen maar goed voor me. Je moet zorgen als je een goede speler bent dat je op meerdere posities uit de voeten kan", vindt De Jong.

Wel geeft hij aan dat een rol dichter bij de verdediging hem op dit moment beter ligt. "Ik denk dat ik op mijn best ben als ik veel aan de bal kan komen en mee kan doen in de opbouw, en de bal kan spelen naar de mensen die het moeten beslissen. Het meer controlerend spelen ligt me beter dan wanneer ik echt diepste middenvelder ben."

Samenspel met Messi

Sinds afgelopen zomer speelt De Jong bij Barcelona waar hij samenspeelt met fenomeen Lionel Messi. De Argentijn scoorde zaterdag nog vier keer tegen Eibar (5-0). Hoe is zijn contact met de vedette? "Iedereen is daar altijd benieuwd naar", glimlacht De Jong. "Natuurlijk praat ik weleens met hem. Maar het is niet zo dat ik een half uur met hem ga zitten en heel inhoudelijk over voetbal ga praten. Dat doe ik ook niet met andere spelers en deed ik ook niet bij Ajax. Tijdens zo'n gesprek geeft vooral hij aan wat hij wil. Het is niet zo dat ik de persoon ben die bij hem gaat aangeven hoe ik wil dat hij speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen