Martens en Van der Gragt maken rentree bij Oranje

24 februari 2020 – Lieke Martens en Stefanie van der Gragt maken hun terugkeer bij de OranjeLeeuwinnen. Het duo van FC Barcelona kampte de laatste maanden met zwaar blessureleed, maar zijn op weg naar de Olympische Spelen van komende zomer weer fit en zodoende opgeroepen voor de het prestigieuze oefenevenement 'Tournoi de France'. Desiree van Lunteren (gestopt) en Liza van der Most (zware blessure) zijn de belangrijkste afwezigen.

Martens en Van der Gragt maken rentree bij Oranje

Dat heeft bondscoach Sarina Wiegman bekend gemaakt. Het laatste optreden van Lieke Martens in Oranje-shirt, was tijdens de met 2-0 verloren WK-finale op 7 juli in Lyon, het toernooi waarin ze al veel last van haar teenblessure ondervond. Nadien werd ze niet meer opgeroepen en stond ze ook in Catalonië buitenspel, terwijl Stefanie van der Gragt in het EK-kwalificatietreffen met Turkije - op 3 september 2019 - haar laatste cap noteerde.

Alle tegenstanders van de OranjeLeeuwinnen - momenteel de nummer drie van de wereldranglijst - op het oefentoernooi in Frankrijk, staan in de top-tien van de FIFA-ranking: het gastland Frankrijk staat vierde, Canada bezet de achtste positie en Brazilië staat op de negende plek. Het is daarom een zeer serieus oefentoernooi voor de Leeuwinnen, die komende zomer deelnemen aan de Olympische Spelen. 

De 24-koppige selectie:
Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Everton), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Joëlle Smits (PSV), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Ashleigh Weerden (FC Twente) en Lynn Wilms (FC Twente).

Eredivisie

gerelateerd