Ten Hag hekelt Getafe en is kritisch op Griekse arbitrage

28 februari 2020, 00:11

Net als menig supporter in de Johan Cruijff ArenA heeft Erik ten Hag weinig genoten van de ontmoeting tussen Ajax en Getafe. Niet alleen omdat de Amsterdammers werden uitgeschakeld in de Europa League, maar ook omdat de Spaanse tegenstander net als een week geleden continu het tempo uit de wedstrijd haalde. Ten Hag liet zich na het laatste fluitsignaal niet alleen kritisch uit over Getafe, maar ook over de Griekse arbitrage en zijn eigen ploeg.

De wedstrijd begon dramatisch voor Ajax. Al na vijf minuten nam Getafe de voorsprong, waardoor de Amsterdammers plots vier keer moesten scoren om nog kans te maken op een ticket voor de achtste finales. "Een heel slecht begin, als je op deze manier op achterstand komt…", baalde Ten Hag voor de camera's van FOX Sports. "Daarna hebben we de ruggen gerecht met een geweldige spirit in de ploeg. Van de eerste tot de laatste minuut hebben de spelers gevochten. Dat kunnen we ze niet verwijten en moeten we meenemen."

Ajax knokte zich snel terug naar 1-1 en kwam halverwege de tweede helft zelfs op een 2-1 voorsprong. Goed was het spel echter niet wat de Amsterdammers lieten zien. "Er was te weinig overleg van achteruit, waardoor we te weinig structuur hebben kunnen aanbrengen in de wedstrijd. Dan kom je niet tot het positiespel waar wij goed in zijn. We hebben te weinig kansen gecreëerd, terwijl de ruimtes er wel lagen", stelt de coach.

Ten Hag ergerde zich langs de zijlijn behoorlijk aan de manier waarop Getafe Ajax bestreed. "Het was heel vervelend om naar deze wedstrijd te kijken. Vanaf het eerste seconde lag het spel stil, er kwam geen tempo in de wedstrijd. Getafe deed alles om ons het voetballen onmogelijk te maken. Dan wordt het heel lastig voetballen", aldus de trainer. "Het enige wat je kunt verwachten is dat de arbitrage optreedt. Als ze dat niet doen, dan krijgt je dit. Dan gaat het tempo uit de wedstrijd en daar heb je totaal geen enkele invloed op."

Ajax schopte het vorig seizoen tot de halve finale van de Champions League, maar is nu in februari al klaar in Europa. "We hadden andere verwachtingen. Nu moeten we ons richten op de competitie. We moeten verder en hebben genoeg om voor te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen