Til teruggekeerd in Nederland na lockdown van Moskou

5 april 2020, 20:00

Guus Til is vanwege het coronavirus teruggekeerd in Nederland. De middenvelder van Spartak Moskou besloot na een lockdown van de burgemeester aldaar om nog terug te keren naar zijn thuisland en dat lukte uiteindelijk afgelopen weekend.

Dat vertelt hij tegenover NPO Radio 1. Dat terugkeren naar Nederland had heel wat voeten in aarde, want in Rusland was de lockdown later dan in de rest van Europa. "Na de lockdown moesten we binnen blijven, daarop heb ik meteen contact gezocht met de ambassade." Hij zou eerst naar Sint-Petersburg vliegen en vanaf daar verder met de bus, maar die route was zeer onzeker, omdat de grens met Finland mogelijk dicht zou zijn. Daarop besloot zijn werkgever om een vliegtuig te huren en naar Berlijn te vliegen, zodat Til alsnog naar Nederland kon vertrekken.

Lees ook: Til zag verbetering in Moskou: "Ging beter dan voor de winterstop"

Til, die begrijpt dat hij veertig procent van zijn salaris moet inleveren, probeert zijn conditie nu vooral op peil te houden. "Ik heb vaak contact met Teun Koopmeiners en Pantelis Hatzidiakos. Ja, Koop en ik hebben ook samen getraind. Krachttraining of hardlopen, dat kan wel anderhalve meter uit elkaar", vertelde de voormalig middenvelder van AZ, die afgelopen zomer overstapte naar Spartak Moskou. "Momenteel heeft Teun een betere conditie." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen