Onana vond twee trainingen per dag onder Seedorf 'moeilijk'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

13 april 2020 – Clarence Seedorf gaf Ajax-keeper Andre Onana voor het eerst een basisplaats bij de nationale ploeg van Kameroen, toch is de Nederlander niet de beste bondscoach die de goalie vooralsnog had. De Ajacied ziet bij de vier bondscoaches met wie hij werkte geen duidelijke beste. De doelman denkt achteraf wel dat Seedorf misschien te veel heeft gewild.

Onana vond twee trainingen per dag onder Seedorf 'moeilijk'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelt hij tegenover CANAL+ SPORT Afrique. "Ieder mens is anders, elke coach heeft zijn aanpak. Toni (Antonio Conceiçao, huidige bondscoach, red.) is een coach die heel dicht bij de spelers staat. Dat had Clarence ook, maar onder hem was het echt heel moeilijk voor ons met twee zware trainingen per dag. En dat terwijl de spelers een heel seizoen hadden gespeeld. In het begin is dat goed, maar aan het einde wordt dat ingewikkeld."

In aanloop naar de Afrika Cup van 2019 werd hard getraind, maar op dat toernooi ging Kameroen met nul tegengoals en vijf punten (2-0, 0-0, 0-0) door naar de volgende ronde. "Eigenlijk was alles in orde, want een overwinning verbergt alles. Als je wint, is iedereen blij. Pas als je verliest, ga je de echte gezichten zien", weet Onana. "Tot het verlies tegen Nigeria (3-2) was alles goed en waren we de grote favoriet. Maar in 45 minuten kan alles veranderen." Door Odion Ighalo en Alex Iwobi werd Kameroen ondanks een voorsprong in de pauze in de tweede helft alsnog uitgeschakeld en moest Clarence Seedorf vertrokken.

Verder werd de goalie nog gevraagd naar de strijd onder de lat met Fabrice Ondoa (KV Oostende), die ook regelmatig nog een wedstrijd keept. Dat Seedorf Onana aanwees als eerste keeper, vindt de Ajax-goalie terecht. "Volgens mij verdiende ik het om aangewezen te worden als eerste keuze", zei hij.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd