Feyenoord is de enige topclub die deelneemt aan O21-competitie

21 april 2020, 07:45   Bijgewerkt: 21 april 2020, 09:48

Feyenoord heeft zich in tegenstelling tot Ajax en PSV wél ingeschreven voor de nieuwe O21-competitie van de KNVB. De Rotterdammers zitten met hun Jong-ploeg niet in de voetbalpiramde, waardoor het sowieso verplicht was om een keuze te maken. Of de O21-competitie in of vanaf onderaf instromen. Feyenoord kiest dus voor dat eerste scenario, al hebben nog niet alle clubs gekozen. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Alle ploegen die wél hun beloftenploeg in de voetbalpiramide hebben, hebben zich volgens het dagblad niet geregistreerd voor de nieuwe competitie. Naast Ajax en PSV - die dat eerder al communiceerden - zijn dat ook AZ, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en FC Volendam. Almere City FC en ADO Den Haag speelden nog in de Derde Divisie, maar trekken zich daar terug om in de nieuwe competitie deel te nemen.

Verder is er een aantal clubs dat zich nog niet heeft ingeschreven, maar ook niet in de voetbalpiramide zit. Dat geldt bijvoorbeeld voor RKC Waalwijk, Willem II en sc Heerenveen. Zij zullen op korte termijn een keuze moeten maken over welke weg ze willen bewandelen.

Lees ook: Ajax schopt tegen nieuwe competitiestructuur aan

De competitie komt er voor betaald voetbalclubs en amateurverenigingen die met hun jeugdteam uitkomen in de Tweede Divisie of hoger. Daarin kan er gepromoveerd worden naar de Tweede Divisie en uiteindelijk dus ook naar de Eerste Divisie. Feyenoord is de enige topclub die zal deelnemen aan de nieuwe competitie-opzet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen