Burgemeester: "Ik denk dat het besluit teruggedraaid kan worden"

26 april 2020, 17:31

Mark Boumans, de burgemeester van Doetinchem, is in de statuten en reglementen van de KNVB gedoken. Zijn conclusie: het KNVB-besluit betreft promotie/degradatie kan worden teruggedraaid. "Ik wil alle voetballiefhebbers oproepen dit signaal voor een sportief besluit aan de KNVB te sturen."

"Ik begrijp werkelijk niks van het proces en besluit van vrijdag", zegt Boumans tegen De Gelderlander. De KNVB besloot vrijdag dat dit seizoen geen clubs promoveren/degraderen. De Graafschap is de dupe van dat besluit. In het weekend heeft de burgemeester van Doetinchem het een en ander uitgezocht. "Dat bevestigt mij alleen maar in mijn overtuiging dat er niet in de geest van de sport is gehandeld. Ik denk zelfs dat het besluit teruggedraaid kan worden."

Petitie

Supporters van De Graafschap en SC Cambuur zijn een petitie gestart omdat zij het oneens zijn met het KNVB-besluit. 'Op 24 april is bekendgemaakt dat er geen promoties en degradaties zijn dit voetbalseizoen. Wij zijn het hier niet mee eens, het seizoen is al lang bezig en wij vinden dat Cambuur en de Graafschap gepromoveerd moet worden', luidt de oproep. De petitie is inmiddels bijna 16.000 keer ondertekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen