Dembélé kan Barça niet helpen in La Liga, mogelijk wel in CL

5 mei 2020 – Rondom Ousmane Dembélé doet zich een opvallende situatie voor. De aanvaller van FC Barcelona mag dit seizoen in competitieverband niet meer meedoen. In de Champions League juist weer wel. Dit alles onder de voorwaarde dat het seizoen wordt afgemaakt en Dembele ook weer fit is. 

Dembélé kan Barça niet helpen in La Liga, mogelijk wel in CL

De Fransman raakte in de winter dusdanig zwaar geblesseerd, dat Barça buiten de transferwindow om een vervanger mocht aantrekken. De Catalanen haalden Martin Braithwaite en registreerden hem in plaats van Dembele. Dit betekent dat Dembele in de competitie niet speelgerechtigd is. Ook niet wanneer hij het blessureleed achter de rug heeft. Cadena Ser meldt dat Dembele daarom woensdag ook niet wordt getest op het coronavirus. De testen zijn alleen bedoeld geregistreerde spelers.

Voor de Champions League steekt de vork anders in de steel. In het miljardenbal is juist Braithwaite niet speelgerechtigd en zou Dembele daarin nog wel van waarde kunnen zijn. De UEFA hoopt de Champions League in augustus af te kunnen ronden. Barcelona heeft in de achtste finale de return tegen Napoli nog tegoed.

UEFA Champions League

gerelateerd