Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Blind: "Achteraf wellicht beter om rustiger op te bouwen"

16 mei 2020 – Daley Blind kijkt terug op een krankzinnig seizoen. Voordat de coronacrisis zijn intrede deed, kreeg de Ajacied te maken met hartproblemen. In de thuiswedstrijd tegen Valencia werd hij ineens duizelig. Halverwege februari maakte hij zijn rentree. "Ik snapte de bezorgdheid, maar ik wist dat het goed zou komen", zegt de verdediger.

Blind: "Achteraf wellicht beter om rustiger op te bouwen"

Blind bleek een hartspierontsteking te hebben. Behalve de plaatsing van een inwendige defibrillator, volgde een revalidatie van twee maanden. "Natuurlijk denk ik er nog weleens aan terug. Het was een heel vreemde tijd. Maar ik heb de steun gevoeld van de mensen om me heen, vrienden, familie, de mensen bij Ajax, de supporters. Dat heeft me wel heel goed gedaan", vertelt Blind in het Algemeen Dagblad.

Lees ook: 'Ajax-spelers nog níet akkoord over gezamenlijk loonoffer'

De vice-aanvoerder keerde terug in de periode dat Ajax slecht draaide. "Misschien was het wel te snel, maar dat lag vooral aan mezelf. Ik wilde zo graag. Ook om het team te helpen. Daardoor speelde ik al snel drie potjes in de week. Achteraf was het wellicht beter geweest om het rustiger op te bouwen, maar dat is achteraf. Destijds wilde ik niets liever dan speelminuten maken." Voor een herhaling van wat hem tegen Valencia overkwam, is hij niet bang. "Door het kastje heb ik ook geen enkele vrees dat het me nog een keer kan overkomen. Er zijn dagen dat ik er echt totaal niet meer aan denk. Mentaal en fysiek voel ik me weer prima."

Ajax

gerelateerd