Van Wonderen: "Klopp en Guardiola hebben geldingsdrang ook"

13 juni 2020, 13:46

Kees van Wonderen laat zich inspireren door Diego Simeone. De voormalig verdediger staat komend seizoen aan het roer bij Go Ahead Eagles. "Zijn bevlogen manier van werken, voetbalidee en met relatief beperkte middelen de grote Europese clubs aanvallen…. Vind ik mooi", zegt de 51-jarige Van Wonderen.

"Als trainer schiet ik soms ook wel uit mijn slof omdat ik iets teweeg wil brengen. Simeone is daar een meester in, vind ik, al hebben Jürgen Klopp en Pep Guardiola die geldingsdrang ook", vertelt Van Wonderen aan De Stentor. "Tijdens mijn opleiding UEFA-pro moest ik een presentatie geven over een trainer. Ik koos voor Simeone, vanwege het teamcollectief waarmee hij op het veld structureel succes heeft."

Van Wonderen was eerst assistent-bondscoach van Ronald Koeman. "Ik was niet meer happy in mijn rol. Het EK is een mooi podium, zeker, maar als je niet gedijt dan gaat het werk tegen staan. Ik moest voor mijn gevoel té veel concessies doen aan mijn principes en was vooral aan het manoeuvreren. Dat voelde niet goed en gaf ik al eerder aan. Ook bij Koeman. Ik wilde een wat andere rol in de staf, maar dat bleek lastig. Dan is het beter om uit elkaar te gaan. Hoe mooi die tijd bij Oranje samen met de overige stafleden ook was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen