Onhandige actie Van Praag na AZ-protest vooralsnog onbestraft

18 juni 2020, 08:52

UEFA-bestuurder Michael van Praag heeft mogelijk de regels overtreden. De Nederlander heeft zich na de actie van AZ, dat heeft geprobeerd om de eerste plaats en Champions League-ticket van Ajax over te nemen, beklaagd bij de Alkmaarders over hun werkwijze. Dat is tegen de regelgeving, waarin staat dat officials zich niet mogen bemoeien met beslissingen van de UEFA waarbij ze betrokken zijn, in. Vooralsnog laat de Europese voetbalbond het voorval echter lopen.

Dat schrijft Quote. Van Praag is als erelid van de KNVB en oud-voorzitter van Ajax natuurlijk allesbehalve objectief en zeker betrokken bij de zaak. Toch is hij geïrriteerd dat AZ hem niet op de hoogte heeft gesteld van hun verzoek aan de UEFA. Dat schrijft hij in een e-mail naar de directie van AZ, die op hun beurt daar weer niet over te spreken is.

"Conform de UEFA-regels hebben wij zowel de heer Van Praag als de KNVB hiervan niet op de hoogte gesteld", laat juridisch adviseur Karim Aachboun weten over de actie van AZ. "Het verbaast me dat het UEFA-lid de huisregels niet kent. Het verzoek ligt thans bij UEFA's president Aleksander Ceferin. Wat ons betreft is het helder: voetbal dient op het veld te worden beslist en niet achter de schermen."

Lees ookAZ laat het er niet bij zitten: Alkmaarders eisen eerste plek

AZ besloot naar de UEFA te stappen om de eindstand te herzien, nadat eerdere vragen over de eindstand onbeantwoord bleven. In de vrees de UEFA-regels te overtreden, stelde het Van Praag op de hoogte. De UEFA-bestuurder stelt overigens de regels niet te hebben overtreden ("Ik heb me juist niet met deze zaak bemoeid") en wordt daarin gesteund door de UEFA. Toch is het niet uitgesloten dat de zaak nog een staartje krijgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen