'Driemaal lijkt scheepsrecht: Linssen transfervrij naar Feyenoord'

3 juli 2020 – Feyenoord gaat zeer vermoedelijk alsnog de komst van Bryan Linssen op korte termijn rondmaken. De transfervrije aanvaller leek niet langer een optie in De Kuip, nadat de gesprekken tot twee keer toe waren stukgelopen. Door nieuwe onderhandelingen lijkt een deal toch in de maak: maandag wordt de presentatie zelfs al verwacht. Er ligt een tweejarig contract voor hem klaar. 

'Driemaal lijkt scheepsrecht: Linssen transfervrij naar Feyenoord'

Dat schrijven het Algemeen Dagblad en Voetbal International althans. Eerder meldde ook Feyenoord Transfermarkt al de heropende onderhandelingen tussen beide partijen, die voor de derde keer serieus om tafel zijn gegaan. In eerdere gesprekken liep een overeenkomst stuk over het salaris, maar bij de hernieuwde poging zou er wél een overeenkomst zijn bereikt. Wie er het meeste water bij de wijn heeft gedaan, is niet bekend.

Lees ookLinssen legt besluit uit: "Ik kreeg nooit topgevoel bij Feyenoord"

Bij Feyenoord zien ze in Linssen de ideale (tijdelijke) opvolger van de geblesseerde Luis Sinisterra. De deze week eerder gepresenteerde Christian Conteh, waarvoor een half miljoen euro is betaald, wordt meer gezien als aankoop richting de toekomst, Linssen moet er direct staan. Sinisterra wordt op z'n vroegst pas volgend kalenderjaar terugverwacht bij Feyenoord.

Linssen komt daarmee terug op eerdere uitspraken en laat meer aanbiedingen uit het buitenland liggen. Een club uit het rechterrijtje van de Bundesliga had concrete belangstelling, net als clubs uit China en Dubai. Uiteindelijk gaat hij vermoedelijk alsnog voor De Kuip kiezen. De buitenspeler was eerder actief bij Fortuna Sittard, MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en was bezig aan zijn derde seizoen bij Vitesse, waar hij een belangrijke kracht is geworden de laatste jaren. Afgelopen zomer dacht Linssen ook al serieus aan een vertrek bij Vitesse en leek hij op weg naar de uitgang. Toen kwam er echter geen club voor de buitenspeler, ditmaal liet hij zijn contract ondanks een nieuwe aanbieding van Vitesse bewust aflopen. 

Feyenoord

gerelateerd