Petrovic tekent voor bij Feyenoord, ondanks dreigbrieven in 2004

3 juli 2020 – Zeljko Petrovic heeft bevestigd dat hij komend seizoen assistent-trainer wordt van Dick Advocaat. Daarmee gaat de oud-profvoetballer voor de tweede keer aan de slag bij Feyenoord, waar hij in 2004 een contract tekende voor een rol naast trainer Ruud Gullit. Destijds kreeg de coach dreigbrieven opgestuurd bij zijn aanstelling, zo blikt hij terug.

Petrovic tekent voor bij Feyenoord, ondanks dreigbrieven in 2004

Dat vertelt hij in het Algemeen Dagblad, tegen wie hij bevestigt dat hij een eenjarig contract gaat tekenen. Hoewel de politie een tijd lang erop toe zag dat hij veilig naar het trainingsveld kon lopen in 2004, speelt dat geen rol meer bij zijn nieuwe aanstelling. "Ik ben geen moment bang geweest. De fans mogen roepen wat ze willen", zei hij over de dreigbrieven van destijds, die aan zijn adres waren gestuurd door de fans.

Lees ook: Feyenoord-directeur Arnesen gespot met Petrovic

Wat de reden was van die belachelijke daad, weet Petrovic tot op de dag van vandaag nog steeds niet. "Je hebt er altijd gekke mensen bij. Door mijn persoonlijkheid sloeg de stemming snel om. Ik sprak gewoon met iedereen. Met de fans bouwde ik een heel goede band op", blikt Petrovic terug.

Na het seizoen 2004/05 vertrok Petrovic uit De Kuip en de Montenegrijn was daarna werkzaam bij Boavista, RKC Waalwijk, Hamburger SV, West Ham United, Urawa Red Diamonds, Anzhi, Al-Shaab, het Servische nationale elftal, Sunderland, ADO Den Haag, FC Utrecht, Botev Plovdiv, en Inter Zapresic. Hij werkte al vaker samen met Advocaat.

Feyenoord

gerelateerd