Tuchel: "Drie keer tegen Saint-Etienne, drie rode kaarten"

25 juli 2020 – Thomas Tuchel richt zich na de blessure van Kylian Mbappé tot Saint-Etienne en de arbitrage van de Franse bekerfinale. Zijn sterspeler werd vrijdagavond door Loïc Perrin uit de wedstrijd geschopt en vrezen de Parijzenaars dat Mbappé niet beschikbaar is voor de Champions League. "Iedereen die dit ziet, maakt zich zorgen. Ik natuurlijk ook", aldus Tuchel.

Tuchel: "Drie keer tegen Saint-Etienne, drie rode kaarten"

Mbappé vertelde aan de Franse president Emmanuel Macron, die de beker uitreikte, dat hij het bij zijn enkel hoorde kraken. Onderzoek moet uitwijzen of de kwartfinale van de Champions League tegen Atalanta op 12 augustus in gevaar komt. De dader van dit alles is de aanvoerder van Saint-Etienne. Hij zette een bikkelharde charge in op Mbappé. Geëmotioneerd moest de pijlsnelle aanvaller van het veld.

"Dit seizoen hebben we drie keer tegen Saint-Etienne gespeeld, drie keer krijgen zij een rode kaart", zegt Tuchel in gesprek met Eurosport. "Elke keer gebeurt dit in de eerste dertig minuten. Niet aan het einde van de wedstrijd als ze moe zijn. Ik wil niet weten wat er van tevoren in die kleedkamer wordt gezegd. Het begon vandaag met Neymar en eindigde met Kylian. Ik begrijp daar niets van."

Op het moment van de overtreding sloeg de vlam in de pan. Tuchel vond dat zijn ploeg onvoldoende werd beschermd door de arbitrage. "Wij krijgen drie gele kaarten na een overtreding op Kylian. Het beschermen van alle spelers is het belangrijkste, maar dat is vandaag niet gebeurd."

Volgens Claude Puel, coach van Saint-Etienne, was er geen opzet in het spel. "Natuurlijk baal ik van de blessure van Mbappé. Ik hoop dat het meevalt. Het was geen opzettelijke overtreding, hij wilde de bal spelen. Mbappé is erg snel en kan een foute inschatting fataal zijn."

Eredivisie

gerelateerd