Rummenigge: "Moet mogelijk zijn om Gouden Bal uit te reiken"

28 juli 2020, 16:07   Bijgewerkt: 28 juli 2020, 16:15

Karl-Heinz Rummenigge overweegt een balletje op te gooien bij de FIFA over de afgelaste uitreiking van de Ballon d'Or. De voorzitter van Bayern München vindt het jammer dat de editie van dit jaar niet doorgaat, terwijl Robert Lewandowski een goede kans maakte.

"Helaas heeft France Football de Gouden Bal geannuleerd, maar daar zijn we niet erg blij mee", citeert ESPN de invloedrijke preses van Bayern op een persmoment. Lewandowski maakte 51 doelpunten in 43 wedstrijden en is de Pool met Bayern ook nog actief in de Champions League. "Het is niet erg eerlijk. Robert had kunnen winnen. Hij heeft een fantastisch seizoen gespeeld, misschien wel de beste uit zijn carrière."

France Football vindt niet dat er aan de voorwaarden is voldaan om op eerlijke wijze deze prijs uit te reiken. Dit seizoen is volgens de organisatie niet te vergelijken met een normaal voetbalseizoen. Rummenigge: "Het moet gewoon mogelijk zijn de Gouden Bal uit te reiken. Natuurlijk weet ik dat Robert een goede kans zou maken."

Rummenigge denkt dat de FIFA misschien nog iets kan betekenen. De wereldvoetbalbond was tot 2016 een aantal jaar mede-organisator. "Ik kan met Gianni Infantino gaan praten en proberen dat hij France Football overtuigt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen