RKC doet Rienstra geste en laat hem transfervrij gaan

30 juli 2020, 10:49

RKC Waalwijk heeft Daan Rienstra (27) laten gaan. De middenvelder was vorig seizoen nog geregeld aanvoerder bij de ploeg van Fred Grim, maar was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. De Eredivisieclub wilde gezien diens staat van dienst meewerken aan dat verzoek, waardoor hij transfervrij mag vertrekken en zijn contract is ontbonden.

Rienstra kiest vermoedelijk voor een avontuur in het buitenland, na meer dan 150 officiële wedstrijden namens RKC Waalwijk, voor wie hij in 2015 kwam te spelen. "Hij heeft in die jaren daaropvolgend ups en downs meegemaakt met onze club. Hij ging voorop in de strijd op het veld en was ook buiten het veld een belangrijke speler. Toen hij onlangs aangaf na vijf jaar RKC toe te zijn aan een nieuw buitenlands avontuur, en aan de club vroeg om mee te denken, zijn we in gesprek gegaan. Uitkomst van de gesprekken was dat voor beide partijen contractontbinding de beste optie is", licht Frank van Mosselveld het vertrek van Rienstra toe.

Rienstra kwam in 2015 over van Heracles Almelo en kwam eerder uit voor de jeugdopleidingen van Ajax, AZ en Feyenoord. Het is een fraai gebaar van RKC Waalwijk, want de middenvelder had nog een verbintenis tot en met 2021, met de optie voor nóg een seizoen. Afgelopen seizoen was hij onbetwist basisspeler bij RKC Waalwijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen