'PSG positiever gestemd door voorspoedig herstel Mbappé'

2 augustus 2020 – De kans lijkt steeds groter dat Kylian Mbappé de wedstrijd tegen Atalanta in de kwartfinale van de Champions League gaat halen. Volgens L'Equipe verloopt het herstel van de sterspeler van Paris Saint-Germain voorspoedig. Een kleine week geleden zag het er naar uit dat Mbappé het duel met de Italiaanse tegenstander aan zich voorbij moest laten gaan.

'PSG positiever gestemd door voorspoedig herstel Mbappé'

Toen kwam Paris Saint-Germain met de mededeling dat Mbappé drie weken uit de roulatie zou zijn. De pijlsnelle aanvaller liep tijdens de finale van de Coupe de France een enkelblessure op. Mbappé werd slachtoffer van een harde overtreding van Loïc Perrin, die zijn tackle moest bekopen met een rode kaart. Gevreesd werd dat het seizoen erop zat voor Mbappé, maar na een eerste onderzoek bleek dat de Fransman 'slechts' zijn enkel had verstuikt. Hoewel de schade relatief meeviel, ging men ervan uit dat Mbappé het duel met Atalanta niet zou halen.

Maar omdat Mbappé sneller herstelt dan verwacht, heeft men bij PSG goede hoop dat de Fransman er op dinsdag 12 augustus bij is tegen Atalanta. L'Equipe acht de kans nu meer dan vijftig procent dat Mbappé inzetbaar is als Paris Saint-Germain de Champions League hervat. Het zou een grote meevaller zijn voor de Parijzenaars, die al jaren maken op de cup met de grote oren.

UEFA Champions League

gerelateerd