Generale repetitie AZ tegen Fortuna valt compleet in het water

20 augustus 2020, 15:29

Het oefenduel van AZ met Fortuna Sittard is afgelast. De eredivisionisten zouden donderdagmiddag tegen elkaar oefenen, maar is bij Fortuna een coronageval vastgesteld. Uit voorzorg is besloten het duel te annuleren, want komende woensdag speelt AZ in de voorronde van de Champions League tegen Viktoria Plzaen. Het treffen met de Limburgers gold dan ook als generale repetitie. AZ hoopt voor morgen nog een nieuwe oefenpartner te strikken.

Als alternatief werkt AZ een training af in het eigen stadion. Normaliter stond de aftrap voor 16.30 uur gepland "Het is jammer dat we nu niet kunnen oefenen tegen Fortuna", zegt Arne slot op het clubkanaal van de Alkmaarders. "Want we waren blij dat ze in deze belangrijke fase bereid waren om tegen ons te spelen. Maar we willen geen risico nemen. We zijn nu op zoek naar een tegenstander voor morgen om ons optimaal te kunnen voorbereiden op de kwalificatie van de Champions League van aanstaande woensdag."

Sowieso verloopt de voorbereiding van AZ verre van soepel. De ploeg van Slot heeft zonder Calvin Stengs opeens heel veel moeite met scoren en verloor daarom vier van de vijf wedstrijden. De nummer twee van de Eredivisie won alleen van Lille (2-1), de wedstrijden tegen Racing Genk (0-1), FC Utrecht (0-1), PEC Zwolle (0-1) en AS Monaco (0-2) gingen allemaal verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen