Barça: 'Thiago als alternatief Wijnaldum en een droomvoorhoede'

7 september 2020, 09:15

Een nieuwe week, nieuwe geruchten. De Spaanse pers heeft weer uitgepakt rondom het FC Barcelona van Ronald Koeman. De eerste week van trainen onder diens leiding zit erop, Lionel Messi blijft en dus kunnen de plannen geactualiseerd worden. Het opvallendste gerucht: de Catalanen zouden hebben geïnformeerd bij Thiago.

Dat schrijft het Duitse medium BILD althans en gaat daarom nu ook volop rond in Catalonië. De middenvelder (29) heeft een nieuwe verbintenis afgeslagen bij Bayern München en zou naar Liverpool vertrekken, zeker als Georginio Wijnaldum richting Barcelona vertrekt. Ramon Planes, technisch directeur in Camp Nou, hoopt hem echter terug te halen naar Camp Nou. Koeman's voorkeur ligt duidelijk bij Wijnaldum die ook zo'n tien miljoen euro goedkoper is, maar met Thiago wordt een speler met Barça-DNA binnengehaald. Een bod is er overigens nog niet gedaan. 

SPORT gaat in op de voorhoede van Koeman, dat een 'superaanval' zou krijgen. De bij Spanje uitblinkende Ansu Fati wordt naar voren geschoven, met Lionel Messi, de keuze uit Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Francisco Trincão en Pedri, plus mogelijk nog een grote aankoop. Memphis Depay en Pierre-Emerick Aubameyang zouden deel uitmaken van het kandidatenlijstje, al beweert SPORT dat Lautaro Martínez weer in beeld zou zijn. De dure spits van Inter werd eerder al concreet gelinkt aan de selectie van Koeman, maar volgens de voorzitters van beide clubs, liggen de onderhandelingen al geruime tijd stil.

Lees ook'Barça pakt door bij Memphis en Wijnaldum

Verder is het voor El Mundo Deportivo vooral wachten op aanstaande zaterdag, als Koeman voor zijn eerste oefenwedstrijd staat met FC Barcelona tegen Nástic. 'Dan zullen we de tactische plannen van de oefenmeester pas echt gaan zien. De verwachting is dat Frenkie de Jong een prominente rol gaat krijgen op het middenveld', schrijft het medium.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen