FC Utrecht boos op KNVB: 'Enorm teleurgesteld'

7 september 2020, 20:30

FC Utrecht is ontstemd over het uitgestelde competitieduel met AZ. De beide ploegen zouden zaterdag het startschot voor het nieuwe Eredivisie-seizoen geven. Op verzoek van AZ is dit uitgesteld. 'FC Utrecht is enorm teleurgesteld over het besluitvormingsproces, en het moment waarop dit is besloten', reageert Utrecht via de officiële kanalen.

AZ deed het verzoek vanwege de Europese verplichtingen op volgende week dinsdag tegen Dinamo Kiev. "We keken uit naar weer een officiële wedstrijd in Stadion Galgenwaard, na vijf maanden zonder. Spelers, staf, supporters, leden van de Businessclub, partners, de inwoners van de regio Utrecht en natuurlijk wij als directie hebben ons maandenlang verheugd op 12 september. Dat de KNVB zo kort voor deze wedstrijd, vijf dagen voor de aftrap, besluit tot uitstel over te gaan is voor ons onbegrijpelijk en teleurstellend", zegt Utrecht-directeur Thijs van Es. "Zeker in deze tijd, waarop zoveel voorbereidingen getroffen moeten worden in het kader van de Covid-19 protocollen."

Lees meer: AZ krijgt uitstel van KNVB voor seizoensopener tegen FC Utrecht

Utrecht heeft begrip voor het verzoek van AZ. "Begrijp me niet verkeerd, we gunnen het AZ om ruimte te krijgen om zich optimaal voor te bereiden op het duel in Oekraïne. Het is in ieders belang dat daar goed gepresteerd wordt. Echter kon dit scenario drie weken geleden al bedacht worden. Op 31 augustus werd de loting verricht en trad het definitieve scenario in werking. Dat er dan nu besloten wordt om de wedstrijd van aanstaande zaterdag uit te stellen, laat ons verbijsterd achter. Onze spelers en stafleden zijn maanden in training om klaar te zijn voor de start op 12 september, zoals dat een topsporter betaamt. Vijf dagen voor de wedstrijd hier een streep doorheen zetten, doet teniet aan de voorbereiding van ons eerste elftal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen