KNVB wil spelen: "Bij 13 fitte spelers kan er gespeeld worden"

10 september 2020, 10:28

In de voorbereiding is het meermaals gebeurd dat er bij Nederlandse profclubs coronabesmettingen werden gemeld. Vaak ging het om enkele besmettingen, maar wat als er tijdens de competitie ineens acht of negen besmettingen in een selectie plaatsvinden? Dan wordt het moeilijk om duels doorgang te laten vinden, beseft de KNVB. De bond wil echter niet zomaar afblazen.

"We zullen niet snel zeggen dat de wedstrijd niet gespeeld hoeft te worden", spreekt Jan Bluyssen, manager wedstrijdzaken van de KNVB, duidelijke taal bij De Telegraaf. "Als er ergens ineens zes positieve gevallen zijn, dan is de kans groot dat de GGD het team in quarantaine zal plaatsen, omdat er sprake is van een plotselinge acute uitbraak. Daar is dan geen discussie over mogelijk. Maar is er sprake van een geleidelijke toename van positief geteste spelers, zoals bijvoorbeeld nu bij Paris Saint-Germain, en er is geen quarantaine van het hele team nodig, dan is die situatie anders. Als een club dan minstens dertien spelers inclusief een keeper overhoudt, kan er volgens de UEFA al gespeeld worden."

Uiteraard snapt Bluyssen dat clubs niet staan te springen om een elftal op de been te brengen als er pak hem beet vijf spelers door corona niet mee mogen doen. Dat kan dan grote gevolgen hebben voor die ploegen in de competitie. "Een club kan, als er zes of zeven spelers niet beschikbaar zijn vanwege een positieve test, bij het bestuur betaald voetbal een verzoek indienen om uitstel, maar de kans is klein, dat dat gehonoreerd zal worden. Waarbij we wel zeggen dat de ene club de andere niet is. Er is wel een verschil tussen een club als Ajax met het grote aantal contractspelers en een club uit de Eerste Divisie met minder spelers. We zullen er met redelijkheid en billijkheid naar kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen