ADO Den Haag huurt Philipp twee jaar, met optie tot koop

14 september 2020, 11:33   Bijgewerkt: 14 september 2020, 12:04

ADO Den Haag heeft zich versterkt met David Philipp. De twintigjarige Duitser komt over van Werder Bremen en is door de Hagenezen voor liefst twee seizoenen gehuurd. Bovendien heeft ADO een optie tot koop bedongen, waarbij Werder Bremen wel het recht heeft om Philipp in een later stadium terug te kopen.

Philipp traint vandaag (maandag) al voor het eerst mee met de selectie van trainer Aleksandar Rankovic. Philipp kan als aanvallende middenvelder en vleugelaanvaller uit de voeten en was afgelopen seizoen actief voor Werder Bremen II in de Regionalliga Nord, waar hij tot zeven goals en vier assists kwam. Philipp speelde bovendien meerdere interlands voor jeugdteams van Duitsland.

Martin Jol, hoofd Technisch Hart bij ADO Den Haag, is blij met de aanvallende versterking. "Wij zijn als club zeer opgetogen dat we één van de meest talentvolle spelers van een club als Werder verder mogen ontwikkelen. Het is voor beide clubs een win-winsituatie. David is jong, talentvol en ambitieus. Hij is een aanvallende speler met scorend vermogen, die op meerdere posities uit de voeten kan", zegt hij op de clubwebsite

Philipp kijkt er op zijn beurt naar uit om in de Eredivisie te gaan spelen. "Het voelt goed om bij deze club, met een grote traditie, aan de slag te gaan. Ik heb lang bij Werder gezeten en ben er trots op dat ADO Den Haag mij de kans geeft om op het podium van de Eredivisie te acteren", zegt Philipp. "Ik wil me in Den Haag vooral onderscheiden met mijn doelgerichtheid en mijn traptechniek."

Met Philipp heeft ADO Den Haag een gewenste aanvallende versterking binnen. In de seizoensopener tegen Heracles Almelo (2-0 nederlaag) waren de Hagenezen aanvallend immers onmachtig. Het is wel de zoveelste nieuwe aanwinst voor de club uit de Hofstad, die diverse routiniers deze zomer liet vertrekken.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen