EasyToys kondigt beroep aan tegen beslissing KNVB

17 september 2020, 09:54   Bijgewerkt: 17 september 2020, 09:59

De potentiële hoofdsponsor van FC Emmen gaat in beroep tegen het feit dat de KNVB een stokje gestoken heeft voor de aanstaande deal. De Nederlandse voetbalbond stak een stokje voor de samenwerking tussen de voetbalclub en het in seksspeeltjes gespecialiseerde EasyToys omdat het in strijd zou zijn met de reglementen. Dat krijgt nog een staartje, want er is actie aangekondigd.

Dat vertelt EasyToys-directeur Eric Idema tegenover het Dagblad van het Noorden en het Algemeen Dagblad. De KNVB wilde het bedrijf geen hoofdsponsor laten zijn, omdat het in strijd is met 'de goede zeden, de goede smaak of het fatsoen'. Vooral het signaal richting de jeugd zou de KNVB slecht vinden en daarom niet akkoord zijn gegaan met de deal.

Lees ook: EasyToys baalt van de KNVB: "Ons geen kans gegeven"

Het in Veendam gevestigde bedrijf, dat meer dan 100.000 bezoekers per dag trekt, wilde een taboe doorbreken met dit sponsorschap, dat FC Emmen zo'n 350.000 euro per seizoen (!) zou opleveren. Zeker in de coronatijd een zeer welkome opsteker voor de Eredivisieclub, die daar voorlopig nog naast grijpt door een besluit van de KNVB.

"Wij hoopten juist dat meer positieve aandacht voor onze webshop zou bijdragen aan het doorbreken van het taboe dat nog altijd rust op onze branche", aldus Idema. "Het feit dat erotiek en seksualiteit voor sommigen nog ongemakkelijke onderwerpen zijn, blijkt maar weer uit de beslissing van de KNVB."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen