Van den Brom ontevreden: "Het had wel 7-1 moeten zijn"

3 oktober 2020, 00:03

De hoge verwachtingen worden vooralsnog niet waargemaakt door FC Utrecht. Voor de tweede keer in drie duels werden er punten verspeeld. Vrijdag kwam het team ondanks vele kansen niet verder dan 1-1 tegen sc Heerenveen. John van den Brom is erg ontevreden.

Aan de kansen lag het niet, aan de scherpte voor de goal wel. "Het aantal 'expected goals' was 3,6. Dat is echt heel erg hoog in het voetbal. Dan is het echt onvoorstelbaar en eigenlijk belachelijk dat we hier vanavond maar één goal hebben gemaakt", zegt de coach tegen RTV Utrecht. "Je moet ook wel heel goed spelen om tot zoveel kansen te komen. Het enige verwijt dat ik aan ze heb is dat ze de over mijn lijk mentaliteit missen in de zestien. We willen het allemaal mooi doen. Met de binnenkant. Je weet wat ik bedoel. We moeten hier veel zakelijker in worden. Als je dat gaat doen ben je klaar om een stap te maken. En dat zijn we nu duidelijk nog niet."

Utrecht speelde in de eerste speelronde gelijk tegen VVV-Venlo, won vervolgens van RKC Waalwijk en speelde vandaag dus weer gelijk. Met meer zakelijkheid had de bovenste plaatst volgens hem best realistisch geweest. "Dan hadden we nu negen punten uit drie wedstrijden en stonden we bovenaan in het topscorersklassement. Ik denk dat als we toch net gewonnen hadden ik nog niet tevreden was geweest, want het had wel 7-1 moeten zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen