FC Twente vindt in Ilic eerste aanvallende aanwinst

5 oktober 2020, 14:27

FC Twente heeft de gewenste aanvallende middenvelder in de persoon van Luka Ilic binnen voor het komende seizoen. Nadat het keer op keer nul op rekest kreeg bij Ajacied Jurgen Ekkelenkamp schakelden de Tukkers door en huurden de 21-jarige Servische middenvelder voor één seizoen van Manchester City. Het is de eerste van vermoedelijk twee aanvallende versterkingen in de slotfase van de transferwindow. 

Dat heeft FC Twente laten weten op de clubsite. "Na het vertrek van Giorgi Aburjania wilden we nog graag een linksbenige middenvelder aan de selectie toevoegen", stelt technisch directeur Jan Streuer, die al beloofde dat er nog minimaal één aanvallend ingestelde versterking zou komen. Mogelijk komt ook Halil Dervisoglu nog over van Brentford, maar diens komst is nog onzeker.

"Luka is een talentvolle creatieve voetballer en kan op meerdere posities op het middenveld spelen. Luka kent het Nederlandse voetbal goed, het is mooi dat we hem bij de selectie hebben", aldus Streuer over de Serviër, die afgelopen twee seizoenen op huurbasis speelde voor NAC Breda en in 45 officiële duels zeven doelpunten maakte.

Lees ook: Twente nog niet klaar: "Nog twee creatieve middenvelders halen"

Ilic kijkt zelf ook uit naar zijn stap naar de Eredivisie in Enschede. "Ik ken de club sinds de tijd dat Dusan Tadic er speelde, ik was nog jong en de wedstrijden waren live in Servië op televisie. Afgelopen jaar bij NAC heb ik ook van Nacho veel gehoord over FC Twente. Afgelopen weken heb ik de wedstrijden live op internet gevolgd en fijne gesprekken met de trainer gehad", aldus de middenvelder, die vanaf volgende week aansluit bij de A-selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen